Menu
Max_Weber

Министър Папазов: Всеки ден инвестираме над 1 млн. лв в транспортната инфраструктура на страната

Всеки ден се инвестират над 1 млн. лв. в транспортната инфраструктура на страната. Това показва отчетът за разплатените пари по Оперативна програма „Транспорт“, представен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. По думите му за първите 114 дни на годината са платени 132,9 млн. лв. на бенефициентите по програмата.

Вече е постигнато съгласие относно бюджета и дейностите, които ще се финансират по новата Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. „Бюджетът на програмата е почти 1,9 млрд. евро, като приблизително 70% от средствата са разпределени по равно между пътна и железопътна инфраструктура – по 673 млн. евро“, допълни Данаил Папазов. По думите му е договорен по-голям финансов ресурс за столичното метро от около 400 млн. евро, а други около 25 млн. евро са осигурени за изграждане на интермодални терминали.

„Основна цел при планирането на новия програмен период е постигането на баланс на инвестициите между железопътна и пътна инфраструктура, както и между инвестициите в Северна и Южна България“, каза още министър Папазов.

В рамките на деня бенефициентите представиха проектите, които подготвят за изпълнение до 2020 г. В събитието участваха и заместник-министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Петър Киров, директорът на дирекция „Координация на програми и проекти“ в МТИТС Галина Василева, изпълнителният директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ Асен Антов, заместник-генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Христо Алексиев, представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и др.

Източник: Пресцентър Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...