Menu
Max_Weber

ИАНМСП сключи първо за България споразумение за финансиране на проектно предложение по програма ЕВРОСТАРС

Надявам се днес да положим добър старт з а много български фирми, които да имат възможността ефективно да участват в програмата Евростарс. С тези думи заместник министър на икономиката и енергетиката Анна Янева откри събитието по повод сключването на споразумение за финансиране на проектно предложение с българския кандидат „АМГ Технолоджи” ООД.

Международният Проект TRIPLE-S Microscope е класиран на 15 място от общо 510 допустими проектни предложения, постъпили в рамките на 10-та конкурсна сесия на програма Евростарс. До този момент проекти с българско участие не са преминавали прага на качество (с над 400 т.). Одобряването на проекта от Групата на високо равнище е сериозно постижение за България.
Като говорим за рестарт в икономиката какъв по-добър пример може да има от това да пренесем тежестта, подпомагайки бизнеса, но не в посока създаване на производства, свързани с евтина работна ръка и суровини, а обратно – създаване на високоиновативни, високотехнологични производства с добавена стойност, подчерта изпълнителният директор на Агенцията за малките и средните предприятия Евгений Иванов. Зад този проект стои България, стоят усилията на десетки специалисти, което го прави уникален. Това ме кара с искрено удовлетворение да положа подписа си под финансовото споразумение, заяви той.
Управителят на „АМГ Технолоджи” ООД Владимир Ставров изказа своето признание на колегите, които винаги са оставали „извън кадър“, за търпението и доверието на служителите на фирмата през последните 15 години, които много често нямаха днешния повод за оптимизъм, както и на екипа на ИАНМСП, благодарение на което, споразумението стана факт.
Гордеем се, че хронологично сме първите успели да преминат ситото на програмата Евростарс. Заедно с това, искрено се надявам нашият проект да подскаже на други колеги, че усилията си струват – какво друго може да гарантира устойчиво развитие, ако не добро образование и иновативно поведение, каза управителят на „АМГ Технолоджи”.
Споразумението за финансиране се подписа след проведена процедура по договаряне, съгласно вътрешните правила и процедури на ИАНМСП. Одобрените разходи са в размер на 651 491,28 лв., като субсидията възлиза на 492 655,90 лв.
Проект Е! 8213 TRIPLE-S Microscope е с българско, австрийско и швейцарско участие и е в областта на електрониката. Българският партньор „АМГ Технолоджи“ ООД със седалище в Ботевград е микро предприятие с опит в разработката на микро електро-механични системи (МЕМС) и технологии за тяхното прототипно производство. Целта на проекта е да обедини за пръв път в един инструмент три от най-мощните микроскопи с висока разделителна способност и съответно да се създаде микроскопска апаратура, притежаваща изцяло нови възможности за охарактеризиране на наноразмерни обекти. Източник: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...