Menu
Max_Weber

Австрийските фирми разглеждат България като привлекателна дестинация за аутсорсинг

В интервю за Economy.bg търговският съветник на Австрия, д-р Михаел Ангерер, коментира нарастващия интерес на австрийски компании към аутсорсинга на части от тяхното производство към България.

Все повече австрийски компании обмислят производство в България или намиране на местни партньори, които могат да поемат част от тяхното производство. Това се случва по-конкретно в браншове като машиностроене, мебели и облекла.

Д-р Ангерер уточнява, че намаляването на нивото на инвестициите на австрийски компании се дължи главно на връщането на дългове на дъщерните предприятия към техните фирми-майки. Не е имало голям отлив на инвестиции на австрийски компании през последните години.

В интервюто се засягат и позитивните ефекти на дуалната образователна система в Австрия, която се разглежда като основен фактор за ниското ниво на безработица сред младите чрез повишаване на работната квалификация.

Цялото интервю може да прочетете на: http://www.economy.bg/economy/view/12233/Avstrijskite-firmi-vse-po-chesto-autsorsvat-proizvodstvo-kym-Bylgariya

Източник: http://www.advantageaustria.org

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...