Menu
Max_Weber

Завършват рехабилитацията на пътя Шумен - Велики Преслав - Върбица

До ноември ще завърши рехабилитацията на 40,5 км от път I-7 Шумен - Велики Преслав – Върбица. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и инж. Стефан Чайков, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, провериха строително-монтажните работи на лот 4 край Омуртаговия мост, в близост до Велики Преслав.

Първокласният път се ремонтира по програма "Транзитни пътища V“. В лот 4 на програмата е участъкът Шумен – Велики Преслав от км 122+300 до км 149+156 – с дължина 26,9 км, а в лот 5 е отсечката Менгишево - Върбица от км 166+500 до км 180+232 - 13,7 км. Инвестицията в двата участъка е 10,7 млн. евро без ДДС. Средствата са осигурени чрез заемно споразумение с Европейската инвестиционна банка и от държавния бюджет. Изпълнител на лот 4 е Сдружение „Лена Енженярия и Конщрусойш – Инжстройинженеринг – Пътища – Лот 4“, а на лот 5 - „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД, гр. Търговище. По-късно в Каспичан инж. Чайков бе гост на официалната церемония за откриването на производствена база за горещо поцинковане на пътни ограничителни системи. В нея са открити 70 нови работни места.

Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...