Menu
Max_Weber

Общо 305 млн. лв. са спечелили 147 граждани с доход над 1 млн. лв.

Общо 305,3 млн. лв. са спечелили 147-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите. Най-много са получили 147-те от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв.

На базата на данните за първите десет, профилът на българинът, декларирал най-висок доход от 2013 г., е мъж на 49 години от София с доходи от над 6 млн. лв. годишно.

Според обработените до момента декларации най-много „милионери“ има в София – 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над един милион лева и Бургас с 11. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама, а първенецът по доходи е зодия Дева.

Източник: Пресцентър НАП
   

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...