Menu
Max_Weber

Драгомир Стойнев: На прав път сме

Отчетеният икономически растеж през последните месеци е показателен за правилния път и новия тип политика, която води сегашното управление. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във Враца на среща с представители на местния бизнес.

"ГЕРБ допуснаха много грешки и в икономиката, и в енергетиката и за съжаление продължават да показват слабост и като опозиция. Тази държава има нужда от консенсус по важните теми, а не от дребни партийни игри" – така министър Стойнев отговори на Бойко Борисов, който по-рано коментира работата на правителството в сектор Енергетика.

"Фактите са категорични - проектът "Белене" бе спрян по време на управлението на Борисов, проектът "Южен поток" бе забавен пак по време на управлението на Борисов. Не искам от бившия премиер да си признава грешките, но настоявам да мери внимателно думите си, за да не вреди на България в арбитража за "Белене" и да не пречи на "Южен поток" и да ни остави да свършим работата", заяви още Стойнев.

Като механизъм за устойчиво икономическо развитие и повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия, министър Стойнев посочи разработваната национална програма за реиндустриализация. Тя е базирана на три основни стълба: достъп до финансов ресурс, подготовка на човешки капитал и насърчаване на иновациите. Тези направления са изключително важни и правителството предприе конкретни стъпки за тяхното подпомагане, подчерта още министър Стойнев. Реформите в Българската банка за развитие за отпускане на кредити за бързо развиващи се малки и средни предприятия, въвеждането на дуалната система в образованието и инструментите на новата оперативна програма, както и Националният иновационен фонд, са само част от мерките в подкрепа на индустриализацията на страната ни, като двигател за българската икономика.

Източник: Пресцентър Министерство на икономиката и енергетиката

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...