Menu
Max_Weber

Близо 8,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на 19 км от път ІІ-13 Криводол – Девене - Борован

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора с изпълнителя на рехабилитацията на път ІІ-13 Граница Монтана – Криводол – Девене - Борован от км 10+060 до км 16+900 и от км 31+300 до км 43+486, област Враца.

По ОП „Регионално развитие“ ще бъдат основно ремонтирани 19,026 км от второкласния път. Строителните работи на лот 47 ще започнат през следващите седмици с подобряването на метеорологичните условия.
Път II-13 осигурява връзката на област Плевен с международен път Е-79, в посока Видин и Дунав мост 2. Свързва градовете Бяла Слатина и Криводол и селата, намиращите се в близост до второкласния път. С рехабилитацията на двата участъка, които преминават през Криводол и Борован, ще се подобри директната връзка между отделните населени места и ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.
Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Пътища Северозапад 2012”, в което участват: „ПСТ Холдинг“ АД, гр. София и „Пътища – М“ ЕООД, гр. Монтана. От името на строителя договорът подписа Тони Петров, представляващ дружеството. Стойността на строително-монтажните работи е 8 494 980,24 лв. без ДДС.
Строителният надзор ще бъде осъществен от „Рутекс“ ООД. Техният договор е за 122 631 лв. без ДДС.
Проектът е част от шестия етап на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.
Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...