Menu
Max_Weber

Български производители представят храни и напитки на международна изложба в Шанхай

SIAL China се организира ежегодно от 2000 година. В миналогодишното издание са участвали 2 157 изложители (+13% в сравнение с 2012 г.) от 79 страни. Изложбата е била посетена от 41 304 специалисти, вносители, търговци и производители. Представени са 25 продуктови категории в 16 продуктови зони: вино, месо, гурме, чай и кафе, плодове и зеленчуци, шоколад, храни със сертификат ХАЛАЛ, сосове, консервирани и замразени храни, млечни продукти, биологично сертифицирани продукти, морски продукти, опаковки, сладкиши, растителни масла и мазнини.

Българските производители за пръв път участват в тази престижна за региона изложба. В Shanghai New International Expo Center на обща площ от близо 200 кв.м. своята продукция представят 17 български фирми.

През ноември 2013 г. ИАНМСП проведе търговска мисия до Шанхай за български фирми от сектор храни и напитки, по време на която те имаха възможност да осъществят преки контакти с потенциални чуждестранни партньори, да се запознаят на място със специфичните изисквания на китайския пазар, както и начини за промотиране на своята продукция на приоритетни чуждестранни пазари. Сред положителните резултати на търговската мисия се отчита решението и готовността на част от участниците й да се представят като изложители на SIAL China 2014.

Източник: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...