Menu
Max_Weber

Стартира първия обект от програмата за борба с безводието

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева стартира официално първия обект, финансиран по програмата на МРР за борба с безводието. Със символична първа копка министърът даде начало на изграждането на втория етап на магистралния водопровод за община Аврен, област Варна.

Стойността на обекта е 2.9 млн. лв., а средствата са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. Министърът подчерта, че  водопроводът е от огромно значение за жителите на региона и развитието на туризма по Северното Черноморие. Целта е да решим проблема с водоснабдяването тук дългосрочно, каза тя.

Пред журналисти министър Терзиева заяви, че по програмата за борба с безводието се работи от началото на мандата й. Бюджетът й за 2014 г. е 20 млн.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството. С тези средства до края на годината ще подобрим водоснабдяването на близо 300 хил. души в над 30 населени места, уточни министърът.

Идеята ни е програмата да реши проблемите  в населените места, които от много години имат проблем с водоснабдяването, т.е. райони, които имат хронична нужда от подмяна на водопроводите, изграждане на нови мрежи, както и мерки за подобряване качеството на питейната вода. Целта е с не много средства да получим максимален ефект, разясни Терзиева.

Източник: Пресслужба Министерство на регионалното развитие

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...