Menu
Max_Weber

Изключителен интерес към българските продукти на Международната изложба Beauty World Japan 2014

Българското розово масло и вода, продуктите за лице и тяло от лавандула и роза дамасцена привлякоха изключителен интерес на японските търговци и дистрибутори на Международната специализирана изложба за парфюмерия, козметика и СПА индустрия BeautyWorld Japan 2014, която се провежда от 19 до 21 май 2014 г в Токио.

За посетителите на българските щандове бяха направени серия от демонстрации с ароматерапевтични масла, разкриващи техните свойства и успокоителен ефект върху кожата на лицето, както и с масла за омекотяване на кожата на ръцете чрез прилагане на специфични техники за втриване.

Със съдействието на ИАНМСП българските участници на Beautyworld Japan 2014 посетиха Японската козметична индустриална асоциация, където проведоха бизнес среща с местни компании от същия сектор. В нея взеха участие Валя Попова, началник отдел ”Развитие на експортния потенциал” в ИАНМСП, Даниела Николова, втори секретар в Посолството на Република България в Токио, Косаку Ючида, главен управляващ директор на Японската козметична индустриална асоциация, Казуко Ито, отговаряща за международно сътрудничество в Асоциацията, Хироши Такамура от Японската асоциация на вносителите на ингридиенти за козметиката, както и представители на партньорската организация на ИАНМСП – Агенция за малки и средни предприятия – Япония.

По време на дискусията се обсъждаха реални възможности за навлизането на българските компании от козметичния бранш на японския пазар, регулационните режими и процедурите за внос. Особено внимание бе обърнато на видовете рестриктивни и регулаторни изисквания към съставките на козметичните продукти, които могат да бъдат внасяни в тази страна, и които трябва да съответстват на определените стандарти за козметика на Министерството на здравеопазването в Япония.

По време на срещата българските фирми изнесоха презентации за тяхната дейност и видове производство, като впечатлиха японските домакини с високо качество, сертифицирани продукти, с получени международни награди за иновативни натурални продукти. Особено внимание беше отделено на това, че произвежданите от българските участници в изложбата етерични масла и вода от роза дамасцена притежават сертификати за биологично чисто, натурално производство, без съдържание на синтетични вещества.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...