Menu
Max_Weber

Бизнес форум България – Виетнам ще се проведе в София

На 23 май 2014 г. (петък) от 9:30 ч. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно с Посолството на Виетнам в България, организират бизнес форум България – Виетнам на тема „Възстановяване на традиционните пазари и нови възможности за бизнес сътрудничество”.

Събитието ще се проведе в Гранд Хотел София. Регистрацията на участниците ще започне от 9:00 ч.

Форумът ще бъде открит от Н.Пр. Ле Дък Лиу, извънреден и пълномощен посланик на Социалистическа Република Виетнам в Република България, Хо Тхи Ким Тхоа, заместник-министър на индустрията и търговията на Виетнам, Красин Димитров, заместник-министър на икономиката и енергетиката на Република България.

Презентацията за промените в отношението към достъпа до традиционните пазари ще бъде изнесена от Данг Хоанг Хаи, генерален директор на отдел „Европейски пазари” в Министерството на индустрията и търговията на Виетнам. Председателят на Асоциацията на виетнамската общност в България Ле Тхан Хоанг ще запознае участниците във форума с политиките в подкрепа на виетнамския бизнес за привличане на чуждестранни инвестиции и насърчаване на износа.

Бизнес климатът в страната и възможностите за инвестиции в България ще бъдат представени от Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Своя опит за икономическо сътрудничество с виетнамски партньори ще споделят представителите на област Бургас и община Първомай.

В състава на виетнамската делегация са включени представители на фирми от секторите: хранително-вкусова промишленост и спиртни напитки, селскостопански продукти, тютюневи изделия, машиностроене, облекло и текстил, производство на торове, козметика, каучук и пластмаси, производство на мебели, обувки и кожени изделия, информационни и комуникационни технологии. Във форума ще участват и представители на виетнамските делови среди от Унгария и Румъния.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...