Menu
Max_Weber

Внимание! За пътуващите по АМ "Тракия"

От утре, 28.05.2014 г., до 30.05.2014 г. между 8 и 17 часа по АМ „Тракия“ – лот 2, лот 3 и лот 4, между Стара Загора и Карнобат, от км 210 до км 325 ще се извършват тестови изследвания на носимоспособността на пътната конструкция със специална машина – дефлектограф по цялата дължина на трасето, в двете посоки на движение.

Обичайна практика е след въвеждането в експлоатация на новопостроени пътни участъци, с финансиране от европейските фондове, да се правят подобни проучвания.

Дефлектографът ще се движи със средна скорост 30 км/ч и на всеки 286 метра ще спира за две минути, за да направи отчет. Широчината на машината е една пътна лента /дясна активна лента/.

В зависимост от местоположението на машината върху пътното платно и интензивността на движението по автомагистралата ще се въвежда временна организация на движението с намаляване на броя на пътните ленти. Допустимата максимална скорост на движение в района на проучването ще бъде ограничена на 90 км/ч.

На 31.05.2014 г., събота, от 6 до 17 ч. същото проучване ще бъде направено и на път II-18 - Софийски околовръстен път между км 41 и км 44, в двете посоки. Допустимата максимална скорост на движение в този участък ще бъде ограничена на 40 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, да карат с повишено внимание и да спазват въведената временна организация на движението.

Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...