Menu
Max_Weber

Ремонтират улици в Габрово

От 3 юни т. г. Агенция „Пътна инфраструктура“ започва ремонта на участък от път ІІІ-4404 Габрово – Дебел дял, от км 0+140,8 до км 0+955, съвпадащ с улиците „Емануил Манолов” и „Чардафон” в гр. Габрово.

Със средства от бюджета на агенцията ще бъдат ремонтирани 814 м. Инвестицията е за 365 000 лв. Двете улици са в централната част на областния град и са изключително важна пътна артерия.

Ремонтите ще се извършват без отбиване на движението. Ще бъде поставена необходимата вертикална сигнализация, за да се осигури безопасното преминаване в района на обекта. Предвидено е полагането на биндер и плътен асфалтобетон, подмяна на бетоновите бордюри, почистване, ремонт и изграждане на нови дъждоприемни шахти. Ще се постави и нова хоризонтална маркировка. По този начин ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на пътя, носимоспособността на настилката и ще се повиши безопасността на движението по две от най-натоварените улици в центъра на Габрово.

Ремонтните дейности ще се изпълнят от ДЗЗД „Интегрирани инфраструктури Габрово”, с която АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово. Срокът за изпълнение е 2 месеца.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...