Menu
Max_Weber

Пловдив – основна дестинация за културен туризъм

Пловдив е основна дестинация за културен туризъм в страната. Това заяви зам.-кметът на общината Стефан Стоянов на заключителна пресконференция по проект „По пътищата на цивилизацията”. Той се финансира по ОП „Регионално развитие” и в него участват 3 общини – Пловдив, Асеновград и Родопи.

Изпълнихме целта, която си бяхме поставили и свидетелство за това е нарасналият брой на туристите, допълни Стефан Стоянов. Те са с 10% повече спряма миналата година, а приходите на общината са нараснали с 15%. Резултатът е задоволителен, но няма да спрем дотук, категорични са представителите на Пловдив, Асеновград и Родопи. Те се надяват проектът да има продължение и в следващия програмен период. Туризмът осигурява 6 % от регионалния брутен вътрешен продукт и има големи перспективи за неговото развитие, заявиха представители на бранша, които вече усещат ефекта от ползотворното сътрудничество с местните власти. Културно-историческото наследство и религиозният туризъм са атрактивни пазарни ниши, а града и региона има още какво да покажат. Около тази теза се обединиха участниците в проекта и си пожелаха туристическият продукт да бъде атрактивен и достъпен за все повече хора.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...