Menu
Max_Weber

Изграждат кръгово кръстовище до Стамболийски

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков запозна областния управител на Пловдив Венцислав Каймаканов с мерките, който ще бъдат предприети за повишаване безопасността на движение при кръстовището на път I-8 Пловдив – Пазарджик, в близост до Стамболийски. На срещата присъства и директорът на Областно пътно управление – Пловдив Найден Найденов.

Със средства от републиканския бюджет чрез програмата за текущ ремонт и поддръжка на АПИ кръстовището, в което се пресичат път I-8 Пловдив – Пазарджик, III-866 Стамболийски – Кричим – Смолян и III-8005 Цалапица – Съединение, ще бъдат предприети допълнителни дейности за обезопасяване му и повишаване на удобството при пътуване. Предвижда се изграждането на кръгово кръстовище и е възложено изработването на проекта.


Кръстовището на път I-8 е едно от най-натоварените в област Пловдив, тъй като през него преминава голяма част от трафика за Пещера, Съединение, Пловдив и Пазарджик.


Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...