Menu
Max_Weber

Имаме газ само за 4 месеца

„Българското правителство има готовност да осигури газ за максимално дълъг период от време, минимум 3-4 месеца. Ние имаме решение на Министерския съвет да се нагнетяват допълнителни количества в хранилището в Чирен. Имаме идеи и за алтернативни доставки“, съобщи зам. министър председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, в отговор на журналистически въпрос, провокиран от руско-украинската криза в доставките на газ.

Г-жа Бобева обясни, че в стратегията за енергетиката, която ще бъде представена скоро, се предвижда изграждането на още едно газохранилище.

„Предстои да представим и програмата за рендустриализацията. Работихме задълбочено по нея през последните няколко месеца и целта й е да се насърчи индустрията, произвеждаща продукция с висока добавена стойност и експортен потенциал и да се постигнат целите за дял на индустрията в БВП, поставени от ЕК,“ каза още вицепремиерът. Тя допълни, че  третия документ, чието разработване координира, и чието представяне предстои, е стратегия за интеграция на бежанците. «Този проблем не стои вече така остро както в началото, но ние все още не сме си изпълнили ангажиментити по него», обясни зам. министър-председателят.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...