Menu
Max_Weber

Даниела Бобева: Максимално бързо да се разработят стратегии за електронното управление

Необходимо e да се разработят секторни стратегии в областта на електронното управление, след като вече имаме приета Стратегия за развитие на електронното управление в Република България. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобев, която откри първото заседание на постоянната междуведомствена работна група към Съвета за електронно управление при Министерския съвет. Като председател на Съвета г-жа Бобева отбеляза, че секторните стратегии трябва да се разработят максимално бързо.

По време на заседанието беше обсъден Правилникът за работа на междуведомствената работна група, ролята и значението на Единния Системен Интегратор, както и общата архитектура на електронното управление в България. Разгледани бяха и секторните  стратегии на Министерството на правосъдието и на Министерството на образованието и науката.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...