Menu
Max_Weber

Възстановяват движението през Прохода на Републиката до края на юли

До края на юли ще бъде възстановено движението през Прохода на Републиката. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провери как се изпълняват разпоредените от него мерки за по-бързо разчистване на старопланинския проход след наводнението му от проливните дъждове. Той остава затворен за движение за всички видове превозни средства.

Пътноподдържащате фирми работят с максимална мобилизация. От платното са почистени наносите от кал, отстраняват се паднали дървета и храсти. Възстановяват се насипите край пътя, подкопани от наводнението. От заливането на прохода са нанесени щети на пътна настилка и на два моста. В област Велико Търново две съоръжения на път І-5 са в аварийно състояние. За преодоляване на щетите от наводнението АПИ ще кандидатства за осигуряване на финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.
До възстановяване на движението през Прохода на Републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход. Леките автомобили могат да пътуват без ограничение в двете посоки през всички разрешени за движение старопланински проходи.
Инж. Чайков заедно с експерти на областното пътно управление ще направят оглед и на пътя Трявна - Дряново, където също има сериозни щети от проливните дъждове.

На 23 юни – понеделник, инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, заедно с експерти ще инспектира републиканската инфраструктура в областите Добрич, Габрово и Велико Търново. Целта е да се направи оценка за състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат за възстановяването й.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...