Menu
Max_Weber

Отварят офертите за надзор при изграждането на обходния път на Димово

Утре в Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите на участниците в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител на консултантски услуги за осъществяване на строителен надзор по време на строителството на обект: „Обходен път на град Димово от км 39+480 до км 47+300 на път І-1“.

    Проектът е по програмата „Ново строителство“ на АПИ и ще се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Индикативната му стойност е 9,9 млн. лв.

    Път I-1 преминава в този участък през гр. Димово и селата Бела, Скомля и Медовница, което определя ниска скорост на движение и повишава риска от пътнотранспортни произшествия. Пътят е с важно национално и международно значение за Северозападната част на страната и движението в посока „север – юг“. С изграждането на обходния път движението ще бъде изнесено извън населените места, с което ще се подобрят условията за живот и ще намалее замърсяването на въздуха.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...