Menu
Max_Weber

Строителството на АМ „Струма” е по график

Работата по строителството на Лот 2 на автомагистрала „Струма” върви по график, като физическото изпълнение е около 20%. Това стана ясно по време на инспекцията на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Министрите провериха напредъка на строителните дейности, както и археологическите работи на три археологически обекта по трасето.

„Имаме уверението на изпълнителя, че двата участъка ще бъдат завършени в срок”, съобщи по време на проверката регионалният министър Десислава Терзиева.

„Изпълнението на участъка от Дупница до Благоевград върви координирано и с работата на археолозите по трасето”, обясни още Терзиева и подчерта, че има уверението и на археолозите, че ще приключат дейност в срок, за да не се забави изграждането на магистралата. 
Срокът за завършване на втория лот на аутобана е месец март следващата година, стана ясно още по време на инспекцията, а за Лот 4 „Сандански–Кулата“ – октомври тази година.

За финансиране на спасителни археологически дейности на 14 археологически обекта по протежение на трасето са осигурени 4.7 млн.лв.
„Работи се в края на лятото – началното на есента да стартират тръжните процедури за двата пътни участъка на Лот 3 на АМ Струма, като в момента се проектира идейното трасе и се подготвя тръжната документация”, съобщи министърът.

На въпрос на медиите за участък 2 на Западна дъга на Софийски околовръстен път министър Папазов заяви: „Не сме се отказали от обекта“. Той разясни, че при невъзможност да бъде завършен до края на 2015 година, ще бъде фазиран за следващия програмен период.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...