Menu
Max_Weber

КНСБ: Водещ проблем за обществото са обедняването и безработицата

Проблем номер едно за обществото според работещите българи са обедняването и безработицата. Това показва националното представително изследване на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) към КНСБ „Синдикален барометър – 2014”, което бе представено на 25 февруари 2014 г. на пресконференция, водена от президента на КНСБ Пламен Димитров и директора на ИССИ – КНСБ Любен Томев.

Това е второто подобно изследване, изготвяно от ИССИ – КНСБ, като първото показва резултати към август 2013 г. Според първото изследване липсата на доверие в управляващите е била основната причина според хората (36.9%), довела до протестите през последните месеци. През януари 2014 г., обаче, вече 41,2% от респондентите намират обедняването като основна причина.


„Най-бедните оценяват най-ниско работата на правителството, което най-вероятно се дължи на неефективната му анти бедност политика”, заяви по време на представянето на изследването директорът на ИССИ – КНСБ Любен Томев. Той изтъкна, че според изследването е налице широко очакване за промяна – за работещите българи решението е възможно най-бързо да се проведат предсрочни парламентарни избори.


Източник: КНСБ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...