Menu
Max_Weber

МИП ще представя общински проекти на международни изложения

Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) ще подпомага и представя големи общински проекти на изложения в Западна Европа съвместно с местните администрации. Популяризирането на общинските проекти е с цел привличане на чужди инвестиции.

Четири големи компании са заявили желанието си да инвестират в различни дейности и да разширят производствените си мощности у нас.


Конструктивният диалог с общинските администрации и взаимодействието между изпълнителната и местната администрация е един от основните приоритети на правителството. В резултат на съвместното сътрудничество между МИП и общините е събрана и анализирана богата информация за  бъдещите инвестиционни проекти в регионите. Представянето на общински проекти на чужди изложения ще доведе до привличане на по-голям капиталов ресурс в различни райони на страната и ще стимулира икономическото им развитие.


Източник: Дирекция „Връзки с обществеността, протокол и информационно обслужване” Министерство на инвестиционното проектиране

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...