Menu
Max_Weber

Продават гара Пионер

Ще бъдат обявени търгове за продажбата на имоти, представляващи част от терена на бивша гара Пионер, това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство Николина Ангелкова.

Имотите са с обща площ 37 078 кв. м. Продажбата ще се осъществи чрез търгове с тайно наддаване, при първоначална цена от 13 млн. лв.

Планира се, средствата, получени от продажбата да бъдат вложени в текущо поддържане на жп инфраструктурата, както и за завършване на започнати ремонти на жп линиите.

Министър Ангелкова информира още, че към момента задълженията на националния железопътен превозвач възлизат на близо 600 млн. лв. Основен приоритет в железопътния сектор остават преговорите с кредиторите и получаването на положителен отговор от Главна дирекция „Конкуренция" в ЕК за отпускането на допълнителни 170 млн. лв. на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Утре, министър Николина Ангелкова ще бъде в Брюксел, за да обсъди темата с представители на Европейската комисия.

Министър Ангелкова заяви, че проектът за изграждане на интермодален терминал в град Варна ще бъде спрян. Причината за това е, че до 15 септември обществената поръчка няма да е приключила и не може да бъде избран изпълнител. Проектът се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", по която ще бъдат прекратени всички проекти, чийто договори до средата на септември не са подписани. Това е част от мерките на правителството за икономия на средства от държавния бюджет.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...