Menu
Max_Weber

Откриха рехабилитиран път между Ямбол и Хасково

Заместник-министърът на регионалното развитие д-р Йорданка Чобанова откри днес  рехабилитирания път Хасково – Голям Манастир – Генерал Инзово – Роза. Третокласният път III-7602 е пряка транспортна връзка между областите Ямбол и Хасково, която осигурява достъпа до ТЕЦ „Марица Изток“ и поема потока от автомобили към Свиленград.

По време на откриването заместник-министърът обърна внимание, че с рехабилитацията на отсечката се подобрява директната връзка между селищата в община Тунджа. Новият път ще подпомогне развитието на туризма и достъпа на жителите до административни, здравни, образователни и културни услуги и ще повиши и безопасността на движение.

Общата дължина на откритата отсечка е 30 км, а безвъзмездната финансова помощ за всеки от двата Лот-а поотделно е над 8 млн. лв. По време на откриването Чобанова обърна внимание, че Лот 59 не е ремонтиран повече от 32 години преди да започне изпълнението на проекта. Вярвам, че всеки лев, вложен в изграждането на Лот 59 и Лот 60 ще подпомогне икономическото и социалното развитие на градовете, които свързва, допълни тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...