Menu
Max_Weber

Започва прием по извънредна схема за складиране на сирене, кашкавал и извара

На 8 септември започва прием на документи за кандидатстване по извънредна схема за частно складиране на пушено и синьо сирене, кашкавал и извара.

Мярката се въвежда във връзка с наложената забрана за внос на някои продукти от Европейския съюз в Русия. Тя е разписана в приетия от Европейската комисия Делегиран Регламент 950/2014 за откриването на временна схема за финансово подпомагане за частно складиране на някои млечни продукти, за които е определен и размерът на помощта. Субсидията по мярката е за конкретни видове сирена със следните кодове: КН 0406 20 (сирена, които са стъргани или на прах), 0406 30 (топени сирена), 0406 40 (сини сирена  и други сирена с плесен в тестото), 0406 90 (други сирена, сред които и кашкавал) и КН 0406 10 (замразена извара). За пресните сирена няма да бъде отпускана помощ.
Помощта е  15,57 евро на тон/ден за постоянните разходи за складиране и 0,40 евро на тон /ден за складовото съхранение на продукцията по договора. Тя се отпуска единствено, ако договореният период на складовото съхранение е между 60 и 210 дни, като допустимите количества са от 0.5 тона  до 155 000 тона.

В Регламент 950/2014 е разписано, че всяка партида трябва да има неизтриваема маркировка с кодиран надпис, който указва производителя и датата на производство, както и датата, на която партидата се внася в склада. Тя не трябва да е предмет на предишен договор за складиране.
По схемата могат да кандидатстват български производители и търговци, регистрирани по ЗДДС. Приемът продължава от 8 септември до 31 декември 2014 г. Заявленията за намерение за участие се подават лично от кандидата или от упълномощено лице в Централно управление на Държавен фонд „Земеделие” в София, отдел „Мляко”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...