Menu
Max_Weber

Документи за „Училищен плод” се приемат до 23 септември

Училищата и детските градини могат да подават документите за участие в схемата „Училищен плод” до 23 септември 2014 година в областните дирекции на ДФ „Земеделие”.

Приемът започна на 15 август, като до момента са приети общо 71 заявления от цялата страна. Кандидатите за участие по схемата са обособени в три групи. Това са учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общините. Важно за директорите на детските градини и училищата е, че могат да кандидатстват по схемата само чрез един заявител.

За учебна 2014/2015 година по схемата са предвидени 10,5 млн. лв. През кампанията на дете ще се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лева без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68 лв. без ДДС. За тази учебна година има очаквания, че схемата „Училищен плод” ще стигне до 352 хиляди деца, което е в повече от миналата година. През учебната 2013/2014 от подпомагането се възползваха близо 320 хиляди деца. Те ще бъдат от всички групи в детските градини, както и ученици от подготвителен до четвърти клас.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...