Menu
Max_Weber

Работодатели и синдикати искат обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 г.

Ето какво пишат в официално писмо работодателските и синдикалните организации до вицепремиера и председател на НСТС Йордан Христосков:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ВИЦЕПРЕМИЕР,

С настоящото Ви информираме, че национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата „4+2”, принципно възразяват срещу неспазването от страна на Секретариата на НСТС на нормативно утвърдените срокове за предоставяне на членовете на НСТС на документите, включени за дискусия в дневния ред на съвета.

В тази връзка, организациите от Формата „4+2”:

1. Организациите от Формата „4+2” няма да участват в насроченото за 29 септември т.г. заседание на НСТС;

2. Изразяваме готовност да се включим в работата на съвета, най-малко 48 часа след получаване на съответните документи, като бихме желали този срок да е 3 дни, за да имаме възможност да проведем съответните консултации в рамките на двупартитните отношения „синдикати-работодатели”.

3. Настояваме в дневния ред на следващото заседание на НСТС да бъде включено обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...