Menu
Max_Weber

Министър Николина Ангелкова се срещна с представители на морския бранш

По инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова бе проведена среща с представители на браншови организации в сферата на водния транспорт.

По време на срещата бяха обсъдени теми, свързани с нормативната уредба и други текущи въпроси, касаещи водния транспорт. Министър Ангелкова изрази своята позиция, че всички промени в законодателството в сектора трябва да бъдат предварително обсъждани с бранша.

Министър Ангелкова информира бизнеса, че съвместно с Румъния се работи по проекта за подобряване на корабоплаването по река Дунав. Основна цел е да бъдат оптимизирани сроковете за подготовката му, за да се кандидатства за финансиране по Механизма за свързана Европа (Connecting Europe Facility). Това ще е една от основните теми на предстоящата в петък среща на министъра в Букурещ.

По време на срещата ще бъде обсъдена и темата, свързана с намерението на румънската страна да бъде въведена такса в размер на 150 евро за акостиране на ро-ро кораби в пристанище Бекет. Този въпрос беше обсъден на срещата днес и представителите на бранша изразиха благодарност за спешните мерки, които предприема министър Ангелкова и ангажираността на държавата с проблемите на бизнеса.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...