Menu
Max_Weber

Полицаите получават 10% увеличение на заплатите

Одобрени от правителството промени в Постановление №86/2010 ще доведат до увеличение на заплатите в системите на три министерства – на вътрешните работи, на отбраната и на правосъдието. За увеличението на месечните възнаграждения не са необходими допълнителни средства. Те се осигуряват в рамките на утвърдените разходи за персонал по бюджетите на съответните ведомства и са резултат от закриване на някои дейности, оптимизиране на административни структури, както и на диапазоните между минималните и максималните размери на възнагражденията за различните длъжностни нива.

С постановлението от 1 януари 2014 г. заплатите в МВР и в Държавната агенция „Технически операции” на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР, се увеличават с 10 на сто. С 5% нарастват възнагражденията на държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение по Закона за МВР в главните дирекции „Охрана” и „Изпълнение на наказанията” при Министерството на правосъдието. В системата на Министерството на отбраната увеличението се отнася до цивилните служители по трудово правоотношение, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител. При тях нарастването на възнагражденията е с 3 на сто.


Във връзка с въведения от 1 януари т. г. минимален размер на работната заплата от 340 лв. се изменят и основните месечни заплати на служителите, които до момента получават по-ниски от този праг заплати.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...