Menu
Max_Weber

EK и частният бизнес стартират партньорство на стойност 2,5 млрд. евро за управление на големи масиви от данни

Европейската комисия и европейските компании, които се занимават с генериране, съхранение и разпространение на данни, поеха ангажимент да инвестират 2,5 млрд. евро в публично-частно партньорство.

Целта е да се укрепи сектора и Европа да излезе на предни позиции в света в по отношение на бизнеса с обработка на данни.

Секторът на данните в Европа нараства с 40 % годишно — 7 пъти повече в сравнение с пазара на информационните и комуникационните технологии като цяло. Производителността на предприятия, които при вземането на решения разчитат на знания, извлечени от големи масиви данни, нараства с 5‑6 %.

През следващите 5 години (2016-2020 г.) ЕС е предвидил инвестиции над 500 млн. евро по линия на „Хоризонт 2020“, а се очаква партньорите от частния сектор да вложат поне четири пъти повече средства (2 млрд. евро).

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...