Menu
Max_Weber

Цената на петрола се срива?

Цената на петрола продължава да пада и може да падне под 80 долара за барел, към това води политиката на Саудитска Арабия, която цели сваляне на цената, за да спре достъпа на американския шистов петрол до световния пазар.

Преди Саудитска Арабия твърдеше, че комфортната цена за нея е 100 долара, но сега не би възразила, ако в близките година-две котировките се задържат на 80 долара, съобщава Reuters. Миналата седмица това са обсъждали саудитските чиновници по времето на лични срещи с аналитици и икономисти.

Саудитска Арабия смята, че евтиният петрол ще забави добива на по-трудно добиваемия шистов петрол в САЩ, както и ще заяви темповете на дълбоководни проекти. Намаленото предлагане в крайна сметка би довело до ръст на цените на петрола, а Саудитска Арабия се явява най-големият износител.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...