Menu
Max_Weber

Европейският банков надзор притиска БНБ за КТБ

Надзорният орган препоръчва на БНБ напълно да премахне ограниченията пред достъпа до депозитите или веднага да задейства механизма за изплащане на дължимите суми.

На фона на случващото се с Корпоративна търговска банка, Европейският банков надзор счита, че Българската народна банка и фондът за гарантиране на влоговете нарушават европейски закони. Той призова за изплащане на депозитите в КТБ.

Според съобщението Европейският банков надзор е поискал от БНБ да гарантира на вложителите в КТБ и ТБ "Виктория" достъп до влоговете им. Банковият орган започна разследване за евентуално нарушаване на европейските разпоредби от компетентните органи в България на 25 септември.

Според директивата на ЕС за схемата за гарантиране на депозитите притежателите на влогове трябва да бъдат компенсирани не по-късно от 25 работни дни след прекратяването на достъпа до депозитите им.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...