Menu
Max_Weber

Светофар на пътя Симитли - Разлог заради срутване на подпорна стена

Със светофарна уредба ще се регулира движението при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли – Разлог в близост до село Градево. Временната организация на пътя за Банско се налага поради срутване на подпорна стена след падналите дъждове през изминалото денонощие. Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента.

Алтернативните маршрути до Банско през предстоящите почивни дни са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

Още в началото на седмицата Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреди, че има опасност от пропадане на пътя за Банско, ако спешно не се предоставят средства за незабавни ремонтни дейности при км 15+200 от път ІІ-19. На 15 октомври т. г. поради деформиране на дясното платно, след поддаване на подпорната стена към река Пределска, бе поставена временна сигнализация за ограничаване на скоростта и пренасочване на движението на моторните превозни средства в лявата лента.

За неотложните разходи – минимум от 200 хил. лв., които трябва да бъдат осигурени на АПИ, е уведомено и Министерството на финансите. За цялостното укрепване и ремонтиране на участъка ще са необходимо около 600 хил. лв.

Към днешна дата агенцията не разполага със средства за извършване на ремонтни дейности. Очаква се с проекта за актуализация на държавния бюджет, приет от служебното правителството, и който предстои да се разгледа от 43-ото Народно събрание, да бъдат осигурени около 15 млн. лв. за изкърпване на настилките, обновяване на маркировката и подготовка на републиканските пътища за предстоящата зима.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...