Menu
Max_Weber

Западът ще изпадне в рецесия, ако продължи със санкциите срещу Русия

Западът ще се окаже на две крачки от икономическа рецесия, ако опитите за натиск чрез санкции срещу Русия продължат. Това предупреди един от най-известните световни финансови анализатори - американецът от египетски произход Мохамед ел-Ериан в Института да световна икономика „Питърсън” във Вашингтон.

Сегашната ситуация в Украйна експертът оцетява като тройна загуба. На първо място това е загуба за Украйна, тъй като случващото се там подкопава перспективите за икономическо развитие на страната.

В същото време това е загуба за Русия, продължава Ел-Ериан. Той счита, че Москва сама е поставила Запада в положение,в което не му остава нищо друго, освен да въведе санкции.

Едно е обаче това да са санкции на първо и второ ниво - насочени срещу физически лица и отделни компании, а друго - когато става въпрос за санкции от трето ниво - секторни, насочени към енергетиката и финансите, казва анализаторът.

За Запада обаче това също е загуба, подчертава Ел Ериан. Защото само на един или два рунда санкции и контрасанкции делят Запада от изпадане в рецесия.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...