Menu
Max_Weber

АПИ с одобрение от Захариева

Всички фирми, които не са изпълнили задълженията си за снегопочистване ще бъдат санкционирани, но като цяло моята оценка за работата на Агенция "Пътна инфраструктура" е положителна.

Това заяви по време на изслушване в Народното събрание служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева във връзка с причинените от снеговалежа проблеми с пътната мрежа в страната.

Според Захариева целият недостиг за всички спрени проекти в АПИ е в размер на 140 млн. лева. "Към настоящия момент и преди два месеца, АПИ не разполага с финансов ресурс", каза Екатерина Захариева.

По отношение на блокирането на почти цялата страна заради снега Захариева коментира, че "със сигурност част от причините за усложнената обстановка е продължаващият повече от 48 часа снеговалеж". По думите й, ще бъде прекратен договорът на една пернишка фирма, но навсякъде, където има нарушения ще бъдат наложени санкции. На магистрала "Люлин" от обещаните 4, на терен са били само 2 машини, призна Захариева.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...