Menu
Max_Weber

Лошо! Няма да има коледни добавки за пенсионерите

„За нас тема за промяна на данъци и осигуровки не стои”, заяви финансовия министър Владислав Горанов пред Диана Найденова.

„Със сигурност ще направим усилие да влезем в рамките на 3 % дефицит, това означава, че ще се стремим да харчим, колкото изкарваме. Няма да има коледни добавки за пенсионерите. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда, ако си съберем приходите през следващата година и направим бюджет, който няма да е на свръх дефицит, тогава можем да си позволим да сме по-широко скроени.

"Тези, които имат индивидуално договорени лихви в КТБ, различни от общите условия  не попадат в обхвата на гарантираните  вложители. Вежди Рашидов е сред тях", коментира финансовият министър. Горанов разказа, че се е срещнал с управителя на БНБ след като новото правителство положи клетва.

 „Те допуснаха грешка, която българското общество не може да остави да мине така. Аз мисля, че всичко е зад гърба ни от гледна точка на трусовете. Сигурен съм в това,  за напред трябва да си прочетем уроците и да обезщетим гарантираните вложители. Затова веднага вкарах актуализацията на бюджета, която да ни даде възможност в началото на декември да започнем да ги изплащаме”, заяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...