Menu
Max_Weber

Укрепват пътя Симитли - Разлог

Досега са направени 117 пилоти с арматура и бетон от общо 150 бр., с които се укрепва основата на пътя при 15-ти километър от път ІІ-19 Симитли - Разлог.

Това е около 75% от всички, предвидени по проект пилоти. На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско.

Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.

Припомням, че участъкът пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода Предела. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет през миналата седмица бяха осигурени 950 хил. лв.
До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград – Юндола и път III-842 Белово – Юндола.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...