Menu
Max_Weber

Каролев се уреди! Стана съветник на икономическия министър

Икономистът Владимир Каролев избра да съветва най-оспорвания министър Божидар Лукарски. В публичното пространство имаше доста спорове относно това дали той е подходящ за поста министър на икономиката. "Ако в рамките на 6 месеца не виждам резултат, ще напусна”, обясни в „Здравей, България” Каролев. Той допълни, че ще дари заплатата си, която ще взима на този пост.

"Има два начина за правене на политики. Аз използвам единия, а именно да говориш публично за политика и да имаш трибуна. Другият начин е да участваш в парламента, което можех да направя, защото ми беше предложено още на 30 години. Тогава предпочетох да уча. Сега имам възможност да предлагам политики на министър и неговите заместници и да се опитам те да станат реалност”, обясни избора си икономистът.

"В Реформаторския блок продължава да има скрита лидерска война. За съжаление тя идва предимно от страна на ДСБ. Именно те казаха, че Лукарски не става за министър. Това е, защото не се знае дали той няма да се кандидатира за председател на РБ”, обясни Владимир Каролев.

По думите му той има много професионален опит зад гърба си и затова го подкрепя. Каролев поясни, че ще напусне своите фирми, докато работи за Лукарски, въпреки публикации, че няма да го направи.

"За да си министър, трябва да притежаваш три неща – да си отворен за съвети, да целиш дългосрочни политики и да не си повярваш. От срещите ми с Лукарски съм оптимист, че има шанс той да бъде един успешен министър", заяви Каролев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...