Menu
Max_Weber

Пътят Чепеларе - Соколовци е готов!

Завърши рехабилитацията на 14 км от път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци. В основния ремонт на участъка от км 80+200 до км 94+372.44, който преминава през един от най-красивите проходи в Родопите – Рожен, са инвестирани над 10 млн. лв., съобщи Николина Чапанова, директор на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР и програми за ТС на ЕС“ в АПИ. Проектът е финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

През второкласния път Чепеларе – Соколовци преминава тежкотоварният трафик, пътуващ между областите Смолян и Пловдив, от общините Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните. Отсечката осигурява както връзката с курорта „Пампорово“, така и с бъдещия гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти. На обекта е положена нова пътна настилка, подобрена е отводнителната система на пътя, изградени са нови подпорни и укрепителни стени, монтирана е нова стоманена предпазна ограда. Пътният участък е с нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, съобщи инж. Христо Петров, началник на отдел „Координиране на проекти, финансирани по ПТСЕС“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...