Menu
Max_Weber

Липсват реформи в проектобюджета за 2015 г.

От първия прочит се вижда липсата на реформи и продължаващата тенденция към задлъжняване на страната ни, така Петър Ганев, икономист в Института за пазарна икономика, коментира пред БНР проектобюджета за 2015-а година.

По думите му, догодина трябва да се намери вариант за допълнително свиване на разходите. Прави впечатление, че и през следващите години икономиката ни ще върви с много бавни, почти незначителни темпове нагоре, което със сигурност няма да доведе до подобряване на живота ни, каза още той.

Петър Ганев коментира и увеличаването на ставката и разширяването на обхвата на данък "лихва": Аз не мисля, че си струва самият данък. Неговата конкретната ставка и бюджетната цел да съберем някакви пари чрез този данък е по-маловажна от това да имаме стабилни банки и хората да държат парите си в банковата система.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...