Menu
Max_Weber

11,5% е безработицата в еврозоната

Безработицата в еврозоната остана непроменена през октомври спрямо септември на ниво от 11,5%, съобщи европейската статистическа служба Евростат. Нивото за България е по-ниско от средното - 11,1%.

През октомври е имало 13,39 милиона безработни в еврозоната или с 60 000 повече спрямо предишния месец и 547 000 по-малко спрямо същия период на миналата година. На годишна основа безработицата леко е намаляла, като през октомври 2013 г. е била 11,9%.

Данните обаче прикриват значителни различия. Германия и Австрия остават двете страни в еврозоната с най-ниска безработица съответно с 4,9% и 5,1%, същото равнище като миналия месец. В другия край е Гърция, която запазва рекордното равнище на безработицата от 25,9% през август. На второ място е Испания с 24% за втори пореден месец. Но на годишна основа положението в Испания и Португалия, която също пострада тежко от кризата, се подобрява. В Испания безработицата е намаляла от 26 на 24%, а в Португалия тя е регистрирала спад от 15,6% на 13,4%.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...