Menu
Max_Weber

Венцислав Георгиев е новият директор на АДФИ

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Венцислав Георгиев за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Назначението е съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов, според изискванията на Закона за държавната финансова инспекция.

Венцислав Георгиев е магистър по специалността „Финанси” в Университета за национално и световно стопанство, гр.София. Цялата му професионална кариера е в системата на държавния финансов контрол и има дългогодишен опит в Агенцията за държавна финансова инспекция.

До назначаването му за директор на Агенцията Георгиев е бил директор на дирекция “Планова инспекционна дейност в областта на обществените поръчки” в АДФИ, като заема тази позиция от ноември 2011 г. В Агенцията започва работа през юли 2006 г. като началник на отдел „Финансови инспекции на други структури в МФ“, длъжността заема до юни 2007 г., когато е назначен за държавен финансов инспектор и остава на този пост до август 2010 г. В периода от септември 2010 г. до октомври 2011 г. е бил директор на дирекция “Организация и извършване на инспекционната дейност” в АДФИ. Преди това е бил началник-отдел в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...