Menu
Max_Weber

„Струма”, „Хемус” и тунелът под Шипка остават приоритетни в периода 2014-2020 г.

Правителството прие решение, с което потвърждава пред Европейската комисия поетите ангажименти по приоритетните проекти от пътната транспортна инфраструктура на България за финансиране през програмен период 2014-2020 по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура”.

Това е едно от условията за финализиране на преговорите по оперативната програма.

С решението България поема ангажимент за успешно завършване на проекта за изграждане на Лот 3 „Благоевград-Сандански” от автомагистрала „Струма” в рамките на ОПТТИ. Страната ни потвърждава стратегическото приоритетно значение на проектите за доизграждане на 60-километров участък от АМ „Хемус” и за изграждане на тунел под връх Шипка, както и необходимостта от включването на тези проекти в обхвата на оперативната програма при наличие на свободен финансов ресурс в рамките на бюджета й, след реализацията на предвидените основни проекти.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...