Menu
Max_Weber

Томислав Дончев: Очакваме ЕК да излезе с ясна позиция за „Южен поток”

Държавите-членки на Европейския съюз дадоха мандат на заместник-председателя на Европейската комисия по енергийния съюз Марош Шевчович да изясни ситуацията около неофициалната позиция на Русия към изграждането на проекта „Южен поток”.

Това заяви заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев след среща в Брюксел с комисар Шевчович и министрите на енергетиката на Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Италия, Гърция и Румъния.

На работната среща държавите-членки се обединиха около тезата, че интерконекторните връзки в Югоизточна Европа трябва да бъдат изградени, като специално внимание беше отделено на газовите връзки на България със съседните страни Гръция, Румъния, Турция и Сърбия.

Държавите-членки взеха решение да бъде създадена работна група на високо равнище за координиране усилията на държавите в изграждането и развитието на трансграничните енергийни проекти.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...