Menu
Max_Weber

Рехабилитираха 14 км път в Търговище

Със средства от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. завърши рехабилитацията и реконструкцията на 14 км от път III-202 граница Русе – Опака от км 38+365 до км 52+553.

Участъкът е на територията на община Опака, област Търговище. Предстои издаването на Акт 16 за обекта.

С основния ремонт на отсечката се повишава безопасността на движение между областния център Търговище, гр. Опака и гр. Две могили, както и от Попово към Русе. Подобрява се и връзката със селата Горско Абланово и Крепча. Обновената пътна инфраструктура улеснява достъпа на жителите от община Опака до административни, здравни, образователни и културни услуги.

По проекта е извършен локален ремонт и възстановяване на пътната конструкция. Положени са основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове, нови облицовани окопи, банкети, бетонови бордюри, тротоари и т. н. Ремонтирани са и мостовите съоръжения при селата Горско Абланово и Крепча. Подобрено е и отводняването на пътя, което е от изключително значение за безопасността на движение при усложнена метеорологична обстановка.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...