Menu
Max_Weber

Протестен митинг на КНСБ

"Не искаме доживотен труд за мизерни пенсии и заплати", с тези възгласи няколко хиляди членове на КНСБ се събраха на протест, който започна от централния софийски булевард "Христо Ботев".

Събралото се множество протестира срещу предложената от правителството на Бойко Борисов пенсионна реформа, която предвижда постепенно увеличаване на възрастта за пенсия.

Протестиращите са от различни краища на страната и са облечени с отличителните знаци на синдиката. Те носят плакати, на които пише: "Не искаме работа до гроб", "На работа с памперси ни искате!!!", "Не искаме доживотен труд за мизерни пенсии". Синдикалният протест събира хора от различни професии: миньори, железничари и др.

От КНСБ посочват безумията: Увеличават възрастта за пенсиониране на над два милиона работещи с 4 месеца от 1 януари 2015 г.; бюджетът на държавата за 2015 г. замразява нашите доходи; предвижда се да бъдат съкратени десетки хиляди работни места в бюджетния сектор; бюджетът не дава сигурност и на работещите в енергетиката и в целия материален сектор.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...