Menu
Max_Weber

НАИМ към БАН ще извърши археологическите проучвания на лот 2 от АМ „Струма“

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков подписа договора за извършване на спасителни археологически проучвания на лот 2 Дупница - Благоевград от автомагистрала „Струма”. Те ще бъдат извършени от Националния археологически институт с музей към БАН.

Ще бъдат проучени общо 12 археологически обекта, регистрирани по трасето на участъка. Те са в землищата на гр. Дупница, с. Джерман, с. Мурсалево, гр. Кочериново и с. Блатино.


Договорът с НАИМ към БАН е сключен въз основа на чл. 90, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки. Стойността му е 4 млн. лв. без ДДС.


Археологическите проучвания ще се извършват паралелно със строителните работи на обекта, за което АПИ е получила писмено разрешение от Министерството на културата. То е въз основа на становище на НАИМ-БАН като целта е изпълние на проекта и опазване на културно-историческото наследство.


Източник: Пресцентър АПИ

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...