Menu
Max_Weber

Парламентът ратифицира договор за заем в размер на 1.5 млрд. евро

Народното събрание одобри договора за заем, който България ще изтегли от четири международни банки, на обща стойност един милиард и половина евро, информира БНТ.

В мотивите се посочва, че парите ще бъдат използвани за финансиране на дефицита в държавния бюджет и за предоставянето на заем на Фонда за гарантиране на влоговете. Заемът е за шест месеца, като се предвижда възможност, той да бъде удължен с още шест месеца.

Румен Гечев от БСП изрази съмнение, че с тегленето на нов заем има опасност страната да влезе в дългова спирала. В отговор Мартин Димитров от “Реформаторите” подчерта, че с парите са за плащане на сметките, натрупани от кабинета Орешарски. Йордан Цонев от ДПС уточни, че заемът не е заради предишното управление, а заради проблемите с КТБ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...