Menu
Max_Weber

Хотелите надуха цените преди Коледа

Туристическите услуги за предстоящите коледни и новогодишни празници са поскъпнали с 3,5 на сто в сравнение в миналата година. Въпреки това броят на хората, които ще стегнат куфарите и ще тръгнат на път, се запазва.

Това каза Румен Драганов, шеф на Института за анализи и оценки в туризма, цитиран от Bnews.

Очаква се около 720 000 българи да напуснат домовете си за Коледа и Нова година и да се отправят на гости при роднини и приятели у нас или в чужбина, да отседнат в хотел тук или зад граница.

Около 560 000 ще са пътуващите българи на територията на страната.

Приблизително 160 000 ще предпочетат да прекарат почивните дни зад граница. Ако нещо можем да отличим като ново за тази година, това е увеличеният брой на хората, които ще посетят близки и приятели зад граница, както и все по-засиления интерес на българите към СПА и уелнес курортите у нас.

Интересът към селищата с минерална вода е толкова голям, че туроператори вече звънят на хотелиери и ресторантьори с искането за стаи или места в ресторантите, но болшинството от тях са изчерпани”, заяви Драганов. За чужбина традиционно предпочитани и през тази година са съседките ни Сърбия, Македония, Гърция и Турция.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...