Menu
Max_Weber

Румен Овчаров: Проектът “Южен поток” с участието на България е приключил

Проектът “Южен поток” с участието на България е приключил, коментира в студиото на “Денят започва” бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров . Той ще заобиколи страната ни, дори да има “Южен поток”, добави той.

Много се бъркаше в “Южен поток” през последните години, той беше използван като разменна монета, той беше използван като средство за натиск върху Русия, “Южен поток” беше разглеждан от някои от предишните правителства като средство за директно обогатяване на близки до тях фирми и се получи това, което всички очаквахме и се превърнахме “в център на кръгово движение, през който никой не минава”, каза още Овчаров.

Той коментира и развитието на проекта в миналото.

Идеята за създаването на проекта “Южен поток” не беше да се заобиколи Украйна, идеята беше да се направи алтернативно или конкурентно трасе на съществуващия проект “Набуко”, отбеляза бившият министър на икономиката и енергетиката

Още през 98-ма година, когато се водеха тежките преговори с Русия,  голяма бройка експерти твърдяха, че България е незаобиколим фактор. Оказа се, че след 3 години беше построен “Син поток” и то с български пари, отбеляза Румен Овчаров.

Много правителства имат вина за сегашното положение и това на Орешарски, и най-вече това на Бойко Борисов, защото още в самото инвестиционно предложеноие, подписано преди 2 години, няма конкретни параметри за това какво ще получава страната ни от проекта “Южен поток”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...